Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Toro Rosso Ferarri

2011.04.13

 

A Red Bull-milliárdos, Dietrich Mateschitz 2005-ben vásárolta fel az előtte két évtizeden keresztül a mezőny végéhez tartozó Minardi csapatot, hogy a Red Bull Racing mellett egy második, B-csapatot is létrehozzon.

A Scuderia Toro Rosso 2006-ban mutatkozott be, és eredményei nem sokkal múlták felül a patinás nevű elődét. A csapatot erős kritika érte, amiért a Red Bull Racing kasztniját használja, így a szó szoros értelmében nem konstruktőrként versenyeznek. Az idény végén kétszer is pontot tudott szerezni a faenzai gárda, és még egy dobogóra is esélyük volt a Japán Nagydíjon, de Sebastian Vettel amatőr hibája miatt ez kútba esett. hogy a volt csapatfőnök, Gerhard Berger megjósolta, 2008 után már lefelé vezetett az út, 2009-ben a csapat visszacsúszott a mezőny végére. Év közben pilótacsere is történt: Sebastien Bourdais helyére az F1 történetének legfiatabb versenyzője, Jaime Alguersuari érkezett, így az idény második felében Sebastien Buemivel két újonccal versenyzett a csapat.

2010-ben a faenzai alakulat már önálló konstruktőrként, de a tavalyi versenyzőit megtartva indult, csendesen elvolt a középmezőnyben. Új pilóta 2011-re sem érkezett, bár a tartalékos Daniel Ricciardo bármikor bevethető, Alguersuari és Buemi nem hibázhat, ha meg akarja tartani állását az utolsó versenyig. Idén a szezon egyik meglepetése lehet a Toro Rosso, a teszteken legalábbis stabilan jól szerepelt a gárda.

 

Pilóták:

 

Sebastien Buemi:

sebastian-buemi.jpgNemzetiség: Svájci.

Születési idő, hely: 1988 oktober 31, Aigle Svájc

Csillagjegy: Mérleg

Családi állapot: Egyedülálló

 

Futamok:

Győzelmek:

Pole-pozítciók:

 

 

 

 

Jaime Algersuari:

 

alguersuari.jpgNemzetiség: Spanyol.

Születési idő, hely: 1990 március 23, Barcelona, Spanyolország

 Csillagjegy: Kos

 Élletkor: 21 éves

Családi állapot: egyedülálló

 

Nagydíjak: 25

Győzelmek: 0

Pole-pozítciók: 0

 

Forrás: vezes.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.