Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Forma1 hírek.

Ide írom, ha bármi olyasmi történik a forma1-ben ami a következő futamra, vagy a reljes évre kihat. Források: Vezess.hu, forma1live.hu

Alonso nyert Angliában!

 

 Az időmérőn az új szabájmódosítás Webbernek és Maldonadonak kedvezett. Maldonado sokáig a harmadik volt. Webber-é lett a pole-pozítció. A futamon csapathibákkal tarkítva történt kerékcserék miatt oiesett Komajashi és Button. Button-nak rosszúl függesztették fel a kerekét. Az első helyen Alonso, a másodikon Vettel a harmadikon Webber végzett.

 

 

2011 júllius 13.

 

 Button nyert Kanadában!!!!

 

Megtőrt Vettel verhetetlensége. A kanadai nagydíjon összesen tizen értek célba, szinte a fél futamott biztonsági autóval menték végig. Hamilton kicsúszott, mindenki az esős gumit vette fel. 25 kör után leálították a futamott, mert olyan szinten esett az eső... ( Szerencsétlen kommentátorok. ) A gond az is volt, hogy nem fenyegetett az, hogy besötétedik. Ekkor Vettel volt az első, Kobajashi a második. Amikor ujra indították a futamott Schumacher feljött a második helyre, és tartotta is. Heifeld kocsiját Kobajashi megorrolta, ezért letört az első szárny. A második kötben Kobajashi majdnem elütötte a pályán dolgozó embert aki összeszedte a darabokat. Itt a videó:

Az éllen a McLarenes Button, a második Helyen Vettel, a harmadik helyen a futamott Webber zárta. Schumacher a negyedik lett.

 

2011 május 30.

 

 Monacoban sem lehet megverni Vettelt!

 

A balasetekkel tarkítot monacoi nagydíjon Hamilton is egy ilyen balasetbe került, mely miatt teljesen összezuhant. Perezt korházba kellet szálítani. Vettel nyert, Alonso lett a második, és Button a harmadik.

 

2011 május 28

 

Balasat Monaco-ban.

 

Sergio Perez nekiment a gumifalnak Monaco szűk utcáján, melyre majdnem volt példa a szabadedzésen is. A lába sérült és enyhe agyrászkódása lett, 20 percig tartott amíg ki tudták szedni az autóból. Az éllen Vettel indúl ( Mily meglepő?) A második helyről Button a harmadikról Webber indúl.

 

 

2011 május 23.

 

Vettel már megint nyert!

 

A Spanyol futamot Vettel nyerte. A futamot a 4. helytől kezdve szinte mindenki körhátrányal zárta. A második harmadik helyen a két McLaren zárta a futamot.

 

 

2011 május 21

 

Mark Webber verte Vettelt!

 A csapatárs végett vetett Vettel nyerési sorozatának. A Q1-ben Heifeld kiesett, ezért a 107%-os szabáj szerint nem juthatott be a futamra, de ezen változtatak, mert a kocsi bedöglött ezért méltányosságból valószínüleg a futamon láthatjuk.

 A Q3-ba bejutott a két McLaren, Schumacher, a két Red Bul. Webber végülé megverte Vettelt, és a két Mc laren közül Lewis Hamilton jutott be a legjobb háromba.

 

 

2011. május 20

Red Bull.... Hát verhetetlenek. Az ausztrál Mark Webber zárta az élen  a  Barcelonai szabadedzést.

Az első igazán komolyan vehető lágy gumis időt Sebastian Vettel futotta még az edzés közepén egy rövid etapon, de később Webber még javított és a McLaren számára igen biztató módon Lewis Hamilton is majdnem ugyanarra volt képes, a 2008-as bajnok legjobb köre csak négy századdal maradt el az ausztrálétól.

A negyedikként záró Button lemaradása már jelentős volt Webberhez viszonyítva, de még ő is bőven a mezőny többi tagja előtt végzett, a Red Bullok és a McLarenek mögött már mindenki egy másodpercnél nagyobb hátránnyal zárt.

 

 

 

 

 

2011. Május. 13

Hamilton megy a Red Bull-hoz?

A hír nem teljesen elképzelhetetlen, hiszen a Red Bull már az idény eleje óta pedzegeti a témát és maga Hamilton sem zárta ki a lehetőséget az elmúlt időszakban.

Úgy tudni, hogy a 2008-as bajnok pár héttel ezelőtt írta alá az előzetes egyezséget a Red Bull-lal. Az energiaital-gyártó állítólag Afrikában szeretne terjeszkedni, a hatástanulmányok szerint pedig ehhez tökéletes arc lehetne a pilóta.

A cikk azt is hozzáteszi, hogy Sebastian Vettel részéről állítólag nem lenne gond a csapattárssal, a főtervező, Adrian Newey viszont egyelőre nem rajong az ötletért.

Az állítólagos előszerződés azonban nem jelenti azt, hogy Hamilton biztosan távozik a McLarentől 2012 végén, ha a csapatfőnök, Martin Whitmarsh hosszú távú terveivel ellentétben sikerül csak 1+1 éves, 2013-14-re szóló szerződést kötnie Wokingban, maradhat is.

2011. május 9.

Vettel nyerte a Török nagydíjat.

 

 

 

Vettel bár a szabadedzésen szétörte a kocsiját, első lett a futamon. Az erős csikicsukiban Vettel széppen megtartotta a helyét, bár a többi helyért folyt a harc. Nem történt komolyabb balaest. Az élben Webber a második, Alomso a harmadik lett. Vettel a török törvények szerint még kiskorú, ezért nem ihatott alkoholt. :-)

 

 

2011. május. 7.


Vettel a kocsiját törte a szabadezésen, az időmérőn meg pole-pozítciót szerzett.

 

A Török futam  szabadedzésén Vettel sikeresen összetörte az autóját, így a második szabadedzésen nem tudott részt venni.  Az időmérőn pedig az első helyre jutott el, és lehet hogy gumistratégiája be fog válni, mert az első pár kör után  kiszállt  a Q3-ból, majd csak nézte a többi pilótát ahogyan egymást próbálják lekörözni.

 

2011 április 25.

Kubica elhagyhatta a korházat.

 

Az év elején megsérült pilótára komoly rehabilitációnak néz elébe. Az egyik kezét egy rali baleset miatt majdnem elvesztette. Néhány napig Monakói házában lesz, hogy ott pihenyjen, majd visszamegy Olaszországba, hogy ott a Renault csapatorvosa, Riccardo Ceccarelli felügyelete alatt végezze a rehabilitációs programot.

Forrás: Vezess.hu, híradók

2011 április 22.

Kubica: "Igérem nektek újra erős leszek! "

Az év elején megsérült Renault Sújosan megsérült pilótája ma szólt először a rajongóihoz, a jövőre pozitívan tekintve:

Hello mindenki, itt vagyok! Elnézést kérek amiatt, hogy csak most írok magamról, de várni akartam, amíg megoszthatok veletek néhány pozitív hírt. Először is szeretnék köszönetet mondani a rajongóimnak, akik hatalmas támogatást jelentenek számomra. Ez egyszerűen hihetetlen. Február óta itt vagyok Olaszországban és azóta kapom ezeket a támogató szavakat. Sok szép ajándékot kaptam, és úgy tűnik, hogy ez folytatódik, nem lassul a folyamat.

Ezzel együtt köszönetet szeretnék mondani azoknak az embereknek az F1 világában, akik különböző módon az aggodalmukat fejezték ki ezekben a nehéz időkben, melyekben most vagyok. Be kell vallanom, hogy elsöprő volt az, amit a rajongóktól tapasztaltam és ez sokat segített. Tényleg nem tudatosul bennem az, hogy milyen sok rajongó támogat engem. Ez nagyon hízelgő számomra és megígérem nekik, hogy amikor visszatérek, abszolút a legjobbamat fogom adni.


A Red Bull KERS nélkül csinálná végig az évet.

A Red Bull idén egy szinte " Csoda" autóval állt elő, mint azt láthattuk az elmult 3 futam alatt. A KERS a kocsikban rosszul működött mely miatt párszor már kellemetlen helyzetbe kerültek a Red Bull-os versenyzők. „Igazából nem tudom, hogy a mi a gond. Őszintén szólva igazán nem is érdekel. Csak azt akarom, hogy működjön.” – mondta Mark Webber, a Red Bull-Racing ausztrál pilótája.A Red Bull megerősítette, hogy a következő hetekben a KERS rendszer hibájának javítására fognak koncentrálni.Adrian Newey legszívesebben KERS nélkül küldeni pályára az autóit.„Hogy őszinte legyek, inkább KERS nélkül küldeném pályára az autót.” – mondta Adrian Newey főtervező.A Red Bull rendszere 40%-ban eltér az alapegységtől, amit eddig a Lotus Renault gyakorlatilag teljes mértékben maximalizálni és biztonságosan használni tudott.A probléma az, hogy Newey egyes komponenseket a sebességváltó bal és jobb oldalán helyezett el, így fordulhat elő az, hogy a rendszer egy magas rezgési szinttől, hőmérséklettől és szoftveres hibáktól nem működik megfelelően.

 

 

2011 április 17


Kínai nagydíj: Hamilton az első, Webber bravurosan feljött, Vettel rosszúl rajtolt.

Vettel hiába próbált visszajönni az első helyre, de nem sikerült. Pocsék rajt után csak a második helyre tudta magát fel tornia. Jobban járt csapadtársa, Mark Webber, aki a 18. helyről jött fel a harmadik helyre. A leg nagyobb bakkit Button követte el, véletlenül a Red Bull-hoz ment kerékcserére, bár ott nem kapott kereket...  Csak a Toro Rosso-s Alguersuari esett ki.

2011 Április 16.

Vettel lesz az aki megdönti Schucher rekkordját?

A 24 éves német pilóta sorra nyeri a futamokat, és mint a Kínai időmérőből kiderült, eléggé nehéz lesz megverni a futamon. Azért arra nem tennék, hogy ő lesz idén világbajnok, de szerintem lehetséges. A másik Red Bull-os Mark Webber csak a 18. lett. A második és a harmadik helyen Lewis Hamilton, és csapattársa Button osztoznak. A tavaji újoncok is szépen jönnek felfelé.

 

A Ferrari 2013-ban kiszál a forma1-ből?

 

Az olasz csapat szerint eléggé rossz irányba halad a fortma1 az új szabájokkal és a technikai újításokkal. A jelenlegi  megállapodás a motorokkal kapcsolatban 2012-ben lejár. Luca di Montezemolo, a márka elnöke szerint egyenesen nevetséges az FIA 4 hengeres 1,6 literes kezdeményezése.

Montezemolo szerint ezzel együtt túlságosan is mesterséges az F1.

„Túlságosan mesterséges a sport. A kormányokon most már annyi gomb van, mint egy billentyűzeten és a szurkolók ezt nem értik.” – mondta Luca di Montezemolo.

„A jelenleg érvényben lévő Concorde Megállapodás 2012-ben lejár. Szükségünk van arra, hogy megvitassuk a helyzetet. A Ferrari folytatni kívánja a szereplést, amíg a sport visszaad valamit nekünk a sorozatgyártású autók fejlődéséből. Ellenkező esetben nem folytatjuk.” – tette hozzá Montezemolo.

Forrás: Forma1live.hu

 

2011 április 14, csütörtök.

Bajban a Williams?

Mivel a viliams egyetlen pilótája sem látta meg idén a kockás zászlót ezért a hétvégén kínában a tulajdonosokal krízistanácskozást tartanak. "Meglepett és bosszús vagyok a rossz szezonkezdésünk miatt. Az ambiciózus új autónk, az FW33 és a jó versenyzőink ellenére elmaradtunk a várakozásoktól. Ez különösen rosszul esik, ha arra gondolok, hogy a téli teszteken még viszonylag erősek voltunk" - fogalmazott Adam Parr, a gárda elnöke.  Parr szerint meg kell tudni, hol vannak a kocsik gyengéi, és ezeken kéne javítani. Miután az első évben (tulajdonosként) kiismertem a csapatot, sokkal tisztábban látom a helyzetet. A következő hetekben öt-hat fontos témáról fogunk tanácskozni, az első megbeszélésre Sanghajban kerül sor" - idézi Wolffot a Bild Zeitung. A lap úgy tudja, Kínában a csapat technikai részlegének átszervezése lesz a téma. "Emberekről fogunk dönteni, Patrick Headtől Sam Michaelig"